M&M kuntotalot erottuvat laadukkaalla suunnittelulla ja brändäyksellä

M&M Kuntotalojen toimitusjohtaja Jani Hurme.

Ryhmäliikunta on kokemuksellisin ja motivoivin palvelu, jota liikuntakeskukset voivat tarjota asiakkailleen. Motivaatiota treeneihin ja viihtyvyyttä lisäävät parhaimmillaan myös keskuksen toimiva pohja, hyvin suunniteltu tila ja välineiden laatu. Keskuksen tilankäyttö ja sisustus luovat myös oman uniikin ilmapiirin.

Erilaiset putiikkisalit ovat etenkin nuorempien asiakkaiden suosiossa, eikä varmasti vähiten niiden inspiroivien tilaratkaisujen vuoksi. Perinteiset liikuntakeskukset ovatkin vastanneet haasteeseen, tuoden keskusten tilojen suunnitteluun omaleimaista tyyliä, jotta asiakkaat voivat palveluista tinkimättä nauttia tunnelmasta ja hyvin suunnitelluista tyylikkäistä tiloista.

M&M Kuntotaloilla on Turun seudulla pitkät perinteet. M&M Kuntotalojen konsepti on rakennettu laadukkaasti, jokaista yksityiskohtaa vaalien. Omaa konseptia vahvistamaan on huolella valittu myös laadukkaita yhteistyökumppaneita, kuten Technogym, Eleiko ja Les Mills. Viimeisen vuosikymmenen aikana liiketoiminta on kasvanut ja mukaan on tullut uusia palveluita ja keskuksia. Tänä vuonna on avattu myös ensimmäinen keskus Turun ulkopuolella, Vaasassa. Jututimme Kuntotalojen toimitusjohtaja Jani Hurmetta leppoisasti kävelylenkillä mm. tavoitteista, visiosta, laadusta ja brändäyksestä.  

Kerrotko meille ensin M&M Kuntotalojen taustaa?

Jani: Kun liikuntakeskusten liiketoiminta alkoi Suomessa 2000-luvun alkupuoliskolla ammattimaistumaan punttisaleista täyden palvelun taloihin, oli M&M maan kärkipäässä luomassa uutta täyden palvelun salikulttuuria.  Olemme olleet alalla reippaasti yli 30 vuotta, pääsääntöisesti Turun alueella.  Olemme viime vuosina kasvaneet yhdestä salista kolmeen Turussa sekä avanneet uuden keskuksen Vaasassa, ensimmäisenä Turun ulkopuolisena salina.  Itse aloitin noin 20 vuotta sitten osakkeenomistajana ja samoihin aikoihin avasimme Kalevantien keskuksen, joka oli selkeä edistysaskel kohti täyden palvelun keskuksia.  

Entä M&M keskusten tavoite ja palvelut?

Jani: Tavoitteemme on, että asiakas saa mahdollisimman monipuoliset palvelut samojen seinien sisältä. Halusi asiakas sitten käydä salilla, saunassa, hierojalla, ryhmäliikunnassa tai henkilökohtaisessa ohjauksessa, hän löytää mahdollisimman pitkälle kaikki palvelut yhdestä keskuksesta.  Ensisijainen asia on löytää hyvä laadukas sijainti keskukselle ja siitä lähteä rakentamaan kokonaisuutta laadukkailla välineillä ja palveluilla. Valitsen yhteistyökumppaneiksi pitkän linjan palveluntuottajia. Esimerkiksi Les Millsin kanssa meillä on ollut pitkä kumppanuus, jota jatkamme edelleen.  Olemme samoilla linjoilla, koska molemmat yritykset uudistuvat koko ajan, siksi kumppanuus on hyvä yhtälö.  Uutena tuotteena toimme Kupittaan keskukseen Les Millsin The Trip, elämyksellisen sisäpyöräilykonseptin. Vaikka viimeiset 2,5 vuotta ovat olleet erikoista aikaa, ovat asiakasmäärät silti kasvaneet ja etenkin The Trip tunnit ovat usein täysiä.  Se on hyvä signaali ja asiakasmääristä näkee sen, että The Trip on tuotteena toimiva ja kiinnostava. Virtual-ohjelmat ovat hyvä tukevana toimintana ryhmäliikkujille. Esimerkiksi juhlapyhien aikana ne antavat asiakkaille mahdollisuuden käydä ryhmäliikunnassa ilman aikatauluja.  Virtual-ohjelmat myös madaltavat asiakkaan kynnystä osallistua Live-tunneille. 

Ryhmäliikunta on luontainen osa M&M Kuntotalojen tarjontaa.

Entä mitä sanoisit laadusta – mitä hyvä laatu sinulle tarkoittaa?

Jani: Laadukkaassa keskuksessa kaikki on tarkalleen suunniteltu ja sijoiteltu. Toki joskus täytyy mukauttaa tilojen mukaan. Esimerkkinä Kupittaan keskuksen sisäpyöräilysali, joka oli todella korkea tila. Päädyimme rakentamaan saliin parven, josta rakennuttaja oli ensin eri mieltä sanoen, ettei se ole mahdollista. Joskus täytyy kuitenkin luottaa omaan visioonsa. Parvi on toiminut käytännössä todella hyvin ja monet asiakkaat nimenomaan haluavat parvelle polkemaan. Mikään konsepti ei ole valmis sapluuna, vaan suunnittelua täytyy aina muokata tilojen mukaan.

Mistä oma visio tulee ja mistä saat inspiraatiota?

Jani: Ehkä juurensa on siinä, että tykkään suunnitella ja käyttää luovuutta. Jos en olisi liikunta-alalla, olisin varmaankin suuntautunut suunnitteluun tai sisutukseen.  Olen käynyt venesuunnittelukoulun ja se on antanut pohjaa tekemiselle. Yhdistelen usein eri ideoita ja mukautan niitä erilaisiksi ratkaisuiksi tilanpuitteiden mukaisesti.  Alan luomaan ja suunnittelemaan kokonaisuutta ja konseptia siltä pohjalta mikä tila on käytössä.  Kaikki menee sopusoinnussa tilojen suhteen.  Uskon, että hyvin tekeminen, laadukkaat välineet ja brändäys erottuu keskuksissa positiivisesti.  Tietyt asiat, kuten kun asiakas tulee sisälle, asiakaspalvelutiskit ovat kaikki samannäköisiä. Kun asiakas tulee sisään, hän tietää tulevansa M&M keskukseen.

Investointeja ja tulevaisuuden näkymiä

Jani: Pitää uskaltaa investoida ja luottaa siihen, että asiakkaatkin huomaavat ja arvostavat sitä, että tiloja parannetaan jatkuvasti. Haluamme viestittää asiakkaille, että haluamme kehittyä ja palvella asiakkaita myös tilojen ja välineistön suhteen.  Kupittaan keskukseen teimme kesällä ison investoinnin; sisäpyöräilysalin spinning pyörät uusittiin, lattiat uusittiin ja samalla laajennettiin salin cardio-osastoa parvelle. Näin asiakkaat saivat lisää tilaa ja turvallisempaa tekemistä.

Liiketoiminta on mennyt hektisemmäksi pandemian vaikutuksesta. Pitkän ajan suunnitelmia on kariutunut ja päätöksiä joutuu tekemään nopeammin.  Suomeen on tullut paljon edullisen budjetin saleja ja ala on muuttunut ja kilpailu koventunut koko ajan. Se on toki liiketoiminnan arkipäivää kuitenkin. Haluan uskoa, että laadukas tekeminen, palvelu ja laitteisto ovat edelleen tulevaisuudessa asia, mitä ihmiset arvostavat.  Paras palaute tulee asiakkailta. Ja se että asiakkaat palaavat saleille, on kaiken kaikkiaan iso kiitos koko henkilökunnalle.

 

 

Previous
Previous

Tasapainoinen tarjonta motivoi

Next
Next

Treenin ja palautumisen mittaamisesta saa hyötyä harjoitteluun – oman kehon kuuntelua unohtamatta